Tuesday, January 30, 2007

Και για κάποιους κολλητούς που σκέφτονται να πάνε σε Vista!

Μετά δεν φταίω εγώ που με λέτε κολλημένο αλλά δεν θα έπρεπε τα πράγματα να έχουν βελτιωθεί λίγο στην ταχύτητα...

Tomshardware!

Επίσης κάτι ενδιαφέρον που είδα και δεν το ήξερα είναι το εξής:
Barry took the new operating system and its look & feel with a grain of salt, while Darren was disappointed because OpenGL support was dropped along the way, meaning that Windows Vista currently offers horrible performance for graphics applications utilizing the Open Graphics Library.

Δε θα μπορέσεις να βάλεις Vista για να δουλέψεις την διπλωματική σου φίλε μου! ΧΑ!
Leopard is coming.....and we'll blow you away!!

1 comment:

eeVoskos said...

Στα conclusions:
"No new Windows release has been able to offer more application performance than its predecessor."

Υποθέτω ότι θα συμφωνήσω σ' αυτό. Τα αποτελέσματα διαφέρουν βέβαια από αυτά που διάβασα στο PC World Φεβρουαρίου, αλλά σε λίγο καιρό (σήμερα δεν κυκλοφορούν επισήμως τα Vista;) θα εχουμε πιο έγκυρα reviews. θα βάλω κι εγώ κανένα παιχνιδάκι στα Vista και θα σου πω εντυπώσεις!

Όσο για τη διπλωματική, η μηχανή γραφικών αναλαμβάνει μόνη της να κάνει το rendering σε Direct3D ή OpenGl, ό,τι διαλέξεις! Συνεπώς πρόβλημα δεν θα έχω ;-)
θα σου δώσω και το source code για να το τρέξεις και στη λεοπάρδαλη... αν βρεις συμβατό C++ IDE :-Ρ

Υ.Γ.: Η έλλειψη OpenGL "πονάει" γιατί σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες ασυμβατότητες μεταξύ λειτουργικών, παιχνιδιών, κλπ. Όμως, απ' όσα έχω διαβάσει, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το Direct3D έχει ήδη υποσκελίσει το OpenGL και με τον ερχομό του Dx10 το χάσμα θα μεγαλώσει. Ο λόγος;; Φυσικά, η στενή συνεργασία της Microsoft με τους κατασκευαστές vga. Το ήξερες ότι το DirectX9 υποστήριζε τεχνολογίες γραφικών πριν αυτές ενσωματωθούν στο hardware των καρτών;!! Και το ίδιο συμβαίνει και με το 10...