Monday, March 31, 2008

Stability is never a reason to move to a new version!

Στο παρακάτω link θα μπορέσετε να δείτε μια μικρή συνέντευξη του Bill Gates στο περιοδικό Focus, για τους λόγους τους οποίους κάποιος είναι σωστό να κάνει αναβάθμισή του λογισμικού του. Δυστυχώς από τα λεγόμενα του τουλάχιστον φαίνεται ότι η σταθερότητα δεν είναι ένας απο τους βασικούς, αλλά τα new features που προσφέρει η νέα εκδοση.
Φαντάζομαι ότι σε αυτό το πνεύμα κινούνται πολλοί ακόμα.

P.s Εγώ πάντως νομίζω ότι θα πλήρωνα για το ίδιο λογισμικό ένα λογικό ποσό, αν ήξερα ότι έχει λιγότερα bugs απο το προηγούμενο.

http://www.cantrip.org/nobugs.html

3 comments:

eeVoskos said...

Εγώ πάλι δε θα έδινα ούτε ευρώ για ένα ημιτελές προϊόν γεμάτο bugs. Τα bugs λόγω βιαστικής παραγωγής είναι η μάστιγα της εποχής μας όσον αφορά το software.

Είδικά στα παιχνίδια το κακό έχει παραγίνει. Οι εταιρίες, πλην ελάχιστων λαμπρών εξαιρέσεων (Blizzard, Valve) βγάζουν όσο πιο γρήγορα μπορούν ένα παιχνίδι, για να βγει πριν από κάποιο άλλο ανταγωνιστικό, και φροντίζουν μετά να βγάλουν 10 patch για να το συμμαζέψουν.

Εσύ θα 'δινες 50€ για το FIFA09 με τα 1000 bugs και μετά άλλα τόσα για τη διορθωμένη έκδοσή του;;; Εγώ με τίποτα.

Μόνο σε περίπτωση εφαρμογών ουσιωδών για τη δουλειά κάποιου ίσως είναι ανεκτό το να αγοράζεις μια αρχική έκδοση με κάποια (λίγα) σφάλματα και παραλείψεις - που όμως δεν την κάνουν να στερείται λειτουργικότητας, και να δίνεις αργότερα κι άλλα χρήματα για μια βελτιωμένη έκδοση.

Fouster said...

Ναι φυσικά μιλάω για εφαρμογών ουσιωδών για τη δουλειά.
Για το Fifa τώρα θα δινα κάνα 3εύρω για να πάρω ενα Super Patch!

eeVoskos said...

Παράλογο. Από αντίδραση και μόνο θα το έπαιρνα ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ (και δεν φοβάμαι να το πω δημόσια!!) γιατί η πειρατεία εταιριών όπως η ΕΑ είναι χειρότερη.

Περιμένω ανυπόμονα να βγει το Starcraft II για να το αγοράσω. Όπως και το Diablo 3 και το Orange Box + Episode 3 (HL2) ;-)

Τώρα, αν πάμε σε επίπεδο λειτουργικού, όπως πχ. τα Windows, εκεί είναι που λόγω έλλειψης εναλλακτικών επιλογών (ουδείς λόγος για OSX) μάλλον πρέπει να κάνει ...υπομονή!