Saturday, March 17, 2007

Από σήμερα με Pentium III 550Mhz και ......



ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ!!!
Αν και δεν έφυγε ακόμα το mac είπα να βάλω τον παλιό υπολογιστή (Pentium III 550Mhz,320MB RAM) για να τον συνηθίσω. Η μετάβαση ήταν πανεύκολη.
2 καλωδιάκια τράβηξα ρεύματος και οθόνης,κολλησα και το στικάκι του ασύρματου πληκτρολογίου και we are ready to go....
Εγκατάσταση Xp πανεύκολα και μάλιστα χαίρομαι γιατί σαν παλιό μηχάνημα δεν θέλει κάνένα έξτρα driver μιας και είναι όλοι ενσωματωμένοι στα Windows! Έχει και τα καλά του το παλιό μηχάνημα.
Ακόμα ένα καλώδιάκι τσάκ στο ρουτερ και με την μια internet χωρίς καμμία ρύθμιση!! Ά ρε λέω τα σπάει το Router. Ούτε καινούργιες συνδεσεις,username κτλ. Pure plug&play! :-)
Copy paste το profile του mozilla από το mac στα XP και όλες οι ρυθμίσεις μου ,passwords,τα πάντα στο desktop μου!! Αυτή η λειτουργία πραγματικά τα σπάει! Δεν αλλάζω mozilla με τίποτα!!
Και εδώ κάπου τελειώνουν τα καλά....
Με καθαρή εγκατάσταση,χωρίς antivirus,χωρίς τίποτα το Internet είναι βαρύ!! Η αλλαγή των tabs δεν είναι άμεση,το scroll στην σελίδα σπάει, και γενικά η αίσθηση δεν είναι ομαλή!
Αχχχχ..λέω. Με αυτό το μηχάνημα πριν 5 χρόνια τo Internet πήγαινε μια χαρά! Βάρυναν γαμώτο οι σελίδες! Με flash,εικόνες,βίντεο δεν τα σηκώνει ο παλιός ο Pentium.
Τι να κάνουμε...Υπόμονή για κάνα 3βδόμαδο ελπίζω μέχρι να επιστρέψω στο μωρό μου...

No comments: