Sunday, March 04, 2007

Folding@home!!


Εδω και 5 χρόνια περίπου έτρεχα στα desktop μηχανήματα μου ένα grid project ονόματι UD AGENT .
Ήταν μάλιστα από τα πρώτα grid project που ξεκίνησαν μαζί με το SETI !
Επειδή προσωπικά το SETI το έβρισκα εντελώς περιττό ,προτίμησα το UD . Αλήθεια τι είναι πιο χρήσιμο να ψάχνεται για εξωγήινους ή για την θεραπεία του καρκίνου ? Όπως και να χει μέχρι τώρα έχω συμπληρώσει 2,5 χρόνια CPU TIME στο crunching και το έργο το συνέχίζει ο αδελφός μου , μιας και ο υπολογιστής μου πλέον του ανήκει!

Αλλάζοντας πλέον όχι μόνο πλατφόρμα αλλά πηγαίνοντας και από desktop σε φορήτο είχα τα εξής 2 προβλήματα.
1) Πρώτον το UD δεν υπάρχει για OS X . Αν και θα μπορούσα να το τρέχω μέσω Parallels ,δεν ήταν για μένα αυτό βέλτιστη λύση.
2) Έπρεπε με κάποιο τρόπο να καθόρίσω πόση CPU θα χρησιμοποιούσε το πρόγραμμα ,ένα μέγιστο όριο, ώστε και να μην ζεσταίνεται το laptop ,αλλά και ούτε να ενεργοποιείται ο ανεμιστήρας του.
Kαι η λύση........Folding@home !
Ένα πρόγραμμα παρόμοιο με το UD , αλλά που έχει αρχίσει να διαδιδέται πολύ γρήγορα. Συγκεκριμένα το UD το χορηγει η IBM ,ενω το Folding@home το χορηγούν Apple,Google,Intel,Dell,ATI . Επίσης το Folding ανανεώνεται πολύ συχνά. Υπάρχει μάλιστα και multicore έκδοση για τα καινούργια μηχανάκια της Apple.Ενω το UD το έχουν γραμμένο μην πω που εδώ και κάνα 2 χρόνια.....

Βρίσκοντας και αυτό ΤΗΜΜΥ Folding Team ήταν πλέον μονόδρομος!
Ηλεκτρολόγοι και μη του κόσμου ενωθείται , για έναν καλύτερο κόσμο!
Ή με την ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο, γιατί πραγματικά δεν χάνεται τίποτα!

2 comments:

eeVoskos said...

Τελικά γράφτηκες; Αξίζει τον κόπο...;

Τη γνώμη μου πάντως την ξέρεις: Γιατί να μην βάλεις SETI και να ψάχνεις για εξωγήινους που θα έχουν έτοιμη την θεραπεία για τον καρκίνο ή το AIDS;;!!

Fouster said...

Φυσικά και την ξέρω την μαλακία άποψη σου! Εγω λεώ να γραφτουμε όλοι στο Seti και να τα ξύνουμε όλη την μέρα,γιατί μόλις θα βρούμε εξωγήινους θα μας δείξουν πως να εκμεταλλευομαστε το 100% του μυαλού μας και μπλα μπλα....