Saturday, February 09, 2008

Firefox 2.0.0.12 & σκατά! (UPDATE 2x)

Δηλαδή ρε γαμώτο όταν γίνονται αυτά σπάζομαι πολύ. Τα updates πρέπει να διορθώνουν προβλήματα και όχι να δημιουργούν καινούργια εκεί που δεν υπήρχαν!!
Συγκεκριμένα...
Όλοι οι τίτλοι των posts του blog μου εμφανίζονται αλαμπουρνέζικα.(τα ελληνικά)
Δοκίμασα σβήσιμο cache, έπαιξα λίγο με το encoding, μέχρι και Onyx (maintanance tool for OS X) και πήρα τα #$#%^ μου!
Έχεις κανείς άλλος πρόβλημα??
Στο Safari φαίνονται μια χαρά άρα είναι πρόβλημα του Firefox και όχι του site.

Update 1x :

Το θέμα αρχίζει να γίνεται πολύ ενδιαφέρον!! Το πρόβλημα βλέπω να υπάρχει μόνο σε κάποια blogs και συγκεκριμένα μόνο στους ελληνικούς τίτλους! π.χ το http://mynameisnataly.blogspot.com/ έχει και αυτό πρόβλημα.

Update 2x

Το έψαξα κάμποσο και βλέπω γενικά πολύ προβληματισμένο κόσμο με Mac OS X & Firefox. Στο γενικό συμπέρασμα που καταλήγουν όλοι είναι ότι ο Firefox 2.x δεν μπορεί να συνεργαστεί σωστά με τον τρόπο που διαχειρίζεται το OS X τις γραμματοσειρές. Και για αυτό τον λόγο εμφανίζονται κατα καιρούς προβλήματα.
Για μια "πρόχειρη" λύση μπορείτε να δείτε εδώ.
http://javapapo.blogspot.com/2007/12/firefox-mac.html

Δοκιμάζοντας browsers...ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΠΛΗΡΩΣ

Opera 9.2.5

Στο γενικότερο ψάξιμο έβαλα και την Opera. Τα ελληνικά έπαιξαν μια χαρά. Αλλά ρε γαμώτο έχουν βάλει τόσα πράγματα τα οποία απλά δεν τα θέλω. Κάτι widgets είδα και μου γύρισε το άντερο!! :-) Έναν απλό browser θέλω ρε γαμώτο.

Safari 3.0

O Safari είναι σίγουρα πιο σβέλτος και γρήγορος από τον Firefox 2.x. Και μιλάω σε sites με πολλά embedded video, photos κτλ,όπως είναι τα blogs, Youtube, η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο Safari φαίνεται πανάλαφρος, ενώ ο Firefox "βαραίνει".
Αλλά δεν έχει embedded λειτουργία για save sessions. Πλάκα μας κάνεις . Μπορείς να τον κάνεις να τα υποστηρίξει με κάτι non-apple plugins, αλλά δεν θέλω τέτοιο solution.Το θέλω από την μάνα του να το υποστηρίζει.

Firefox 3.x beta 2.

Δεν το δοκίμασα , αλλά λένε ότι τα ελληνικά παίζουν από την μάνα τους σωστά στο 3.x. That's really good!!

Οπότε για τον browser όπως τον θέλω:
Περιμένουμε για Firefox 3.0 ή ένα "γερό" update στον Safari.








3 comments:

Cybergoulion said...

Σε windows και ubuntu πάντως μια χαρά δουλεύει το update. Μήπως να δοκίμαζες κανένα λειτουργικό που να υποστηρίζει ελληνικά (χωρίς μπαλώματα); Λέω εγώ τώρα...

Fouster said...

Έλα τώρα.....Λες να αλλάξω ολόκληρο λειτουργικό μόνο και μόνο επειδή ο Firefox έχει φάει ένα ψιλοπρόχειρο port για το OS X? Θα περιμένω λίγες μέρες μπας και μάθω αν είναι γενικό πρόβλημα ή μόνο δικό μου για να αρχίσω τους πειραματισμούς γιατί βαριέμαι να ψάξω το πρόβλημα τώρα. Όντως και ο eeVoskos μου είπε ότι στα Windows δεν υπάρχει πρόβλημα. Κλαψ,Κλαψ you win..

Fouster said...

Α και γενικότερα...
Λύσεις σαν αυτές που στέλνεις στο link δεν ξέρω και μένα πολύ πρόχειρες μου φαίνονται,ποτέ δεν τις συμπάθησα και δεν τις έχω χρησιμοποιήσει.
Και 2ον...
o Firefox είναι το ΜΟΝΟ πρόγραμμα τουλάχιστον από όσο ξέρω που "δεν τα πάει και τέλεια" με τα ελληνικά. Συγκεκριμένα για να έχεις Firefox με σωστά ελληνικά στο Tiger, έπρεπε να εγκαταστήσεις κάποια έξτρα fonts.
Στο Leopard για να έχεις Firefox με σωστά ελληνικά δεν χρειαζόταν τίποτα. Τουλάχιστον μέχρι τώρα :-)
Το καλό είναι ότι ήδη ο Firefox 3 beta 2 για Mac ακούγεται ότι χτισμένος πολύ σωστά για mac από την αρχή.