Thursday, January 24, 2008

Λειτουργικά Συστήματα &..... Stacks!!

Χθες έδωσα και πέρασα "ξεφτίλα ήταν μεταξύ μας" το τελευταίο εργαστήριο της σχολής. Λειτουργικά Συστήματα!
Αν και θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον μάθημα είναι απλά τραγικό με τον τρόπο που γίνεται. Τέλος πάντων...
Το ίδιο βράδυ καθισμένος στο mac έψαχνα να βρω τρόπο πως να κάνω το "downloads stack" να έχει πάντα ένα συγκεκριμένο εικονίδιο και να μην αλλάζει κάθε φορά με το τελευταίο εικονίδιο του αρχείου που μόλις κατέβηκε...
Ε δεν βρήκα "εύκολη λύση" μέσα από το λειτουργικό. Κρίμα λέω γιατί πραγματικά να αλλάζει συνέχεια το Stack εικονίδιο δεν είναι το σούπερ βολικό για το μάτι...Μα ούτε μια φορά δεν μπορούν να σκεφτούν non different αυτοί οι τύποι! :-)

Ψάχνω λοιπόν να δω αν κάνας μάγκας βρήκε την λύση.. Και τι να δω...
Ένας "έξυπνος τυπάς" αυτό που έκανε ήταν να φτιάξει διαφανή εικονίδια φακέλου με εμφανή σχεδιάκια και ονόματα πάνω τους για το τι θα περιέχουν...πχ Downloads,Applications,κτλ και τροποποίησε την ημερομηνία τους π.χ για 2020. Έτσι πλέον το Stack Downloads βλέπει ότι το τελευταίο αρχείο που του προστέθηκε είναι το Downloads icon ( ο διαφανής φάκελος ) και είναι πάντα το τελευταίο γιατί έχει ημερομηνία όπως είπαμε 2020! :-)

Και αυτήν την τροποποίηση την έκανε με την εντολή, ΝΑΙ κυρίες και κύριοι όσοι διαβάσατε λειτουργικά συστήματα θα θυμάστε TOUCH μέσα από το Terminal!!
Τρέλα!!
Ορίστε το αποτέλεσμα...


5 comments:

Cybergoulion said...

terminal se mac; Μα που βαδίζει η ανθρωπότης!

Fouster said...

Όταν η γκλαμουριά του λειτουργικού τα βρίσκει δύσκολα, το terminal κάνει παπάδες! Αφού σκέψου 1 απο τα 3949592 νέα features που διαφήμισαν για το Leopard :-) ήταν ότι έχει terminal με tabs κάτι σαν το firefox και μάλιστα πολλοί ενθουσιάστηκαν ! ΧΑΧΑΧΑ!!

eeVoskos said...

Καλά, κόψε κάτι! Μεταξύ μας τα λέμε!
Ακούς εκεί 3949592 νέα features!! ;-)

By the way, τι θα γίνει με κείνο το μπλε "λαμπάκι" κάτω από τις ανοιχτές εφαρμογές του Dock; Αλλάζει;;

Internaut said...

Τουλάχιστον έμαθες να σκοτώνεις Processes σε περιβάλλον...σχολής

Μ'αρέσει που εμπνέεσαι όμως..

Fouster said...

Ναι internaut έστω κάτι είναι και αυτό. :-)
eevoske αλλάζουν πολλά πράγματα μέ έξτρα προγράμματα ή αν είσαι hardcore από το terminal. Αλλά δεν βρίσκω λόγο να το κάνω... Ο αριθμός των features είναι προφανώς ξεφτιλισμός για τα 300+ νέα feature που έχει το Leopard. :-)