Monday, February 26, 2007

Firefox & ξερό ψωμί!!


Όλοι θα ξέρετε τον firefox!
Μια από τις πιο διαδεδομένες και καλές επιλογές για να αντικαταστήσετε τον internet explorer. Πιο ασφαλής και τρομερά παραμετροποιήσιμος χάρι στα add on που έχει.
Η αλήθεια είναι ότι αν και για μένα όπως και για εκαττομύρια άλλους αποτελεί καλύτερη λύση απο τον MS Internet Explorer , ε δεν είναι και υπόδειγμα σταθερότητας.
Τον έχω δουλέψει και σε Windows και σε OS X αρκετό καιρό. Στο OS X η αλήθεια είναι ότι κράσαρε λιγότερες φορές ή γινόταν non-responsive.Αλλά πάλι δεν έφτανε και το επίπεδο σταθερότητας π.χ του Safari 2 ,που βέβαια έχει άλλα πολύ πιο σημαντικά στραβά!

Τι γίνεται όμως όταν αρχίζουν τα προβλήματα?
Αυτό ακριβώς μου έτυχε πριν 2 μέρες ,δηλαδή ο firefox να κρασάρει κατα μέσο όρο 2 φορές την μέρα.Το έψαξα λίγο και βρήκα τα έξης,τα οποία συμβολεύω να τα κάνετε αν έχετε παρόμοιο πρόβλημα:

1) Απενεργοποιήστε ένα ένα τα add on που έχετε και τεστάρετε.
2) Σβήστε το καταραμένο cache file του mozilla.

O mozilla κρατάει ένα αρχείο που το ονομάζει cache file και βρίσκεται ανάλογα με το λειτουργικό που χρησιμοποιείται σε διαφορετικό φάκελο. Σε αυτό το αρχείο υπάρχουν πληροφορίες και δεδομένα από ιστοσελίδες που έχετε επισκεφτεί,ώστε αν τις ξαναεπισκεφτείτε να φορτώνουν γρηγορότερα.
Αυτό λοιπόν το αρχείο καμμια φορά από διάφορους λόγους,όπως ένα κρασάρισμα του λειτουργικού συστήματος,γίνεται corrupted. Και αρχίζει και δημιουργεί προβλήματα .
Εγώ είχα αυτό ακριβώς το πρόβλημα και μάλιστα όχι μόνο κράσαρε ο mozilla αλλά μου πετούσε και πρόβλημα σε ένα add-on! Το έσβησα λοιπόν και από τότε όλα μια χαρά :-)

Προσοχή λοιπόν σε add on και cache file για ένα πιο σταθερό&χαρούμενο σερφάρισμα!

1 comment:

eeVoskos said...

Μη νομίζεις ότι και στα windows η φωτια-αλεπού είναι υπόδειγμα σταθερότητας.
Πάντως γενικά το μόνο μου παράπονο είναι ο χρόνος φορτώματος, ο οποίος όμως μειώθηκε πολύ όταν ρύθμισα στο Tab Mix Plus να θυμάται μόνο τα τελευταία 10 tabs που άνοιξα (και όχι 30 που είχα!), καθώς και με 2-3 ρυθμισούλες ακόμα.
Καταραμένα extensions - όχι αυτά για τα μαλλιά!! :-Ρ